Heb je besloten je geliefde ten huwelijk te vragen? Gefeliciteerd! Dan is het tijd om een ring uit te zoeken, maar dit kan nog best een lastige klus zijn. Het uitzoeken van een verlovingsring is best spannend, zeker als je je er nog nooit eerder in hebt verdiept. In deze blog lees je hoe je de beste ring uitzoekt.

Vraag advies

Je moet natuurlijk goed luisteren naar je partner als het gesprek over ringen gaat. Daarnaast is het ook geen gek idee om aan andere mensen in de omgeving van jouw partner om advies te vragen. Je kunt ervoor kiezen om vrienden of vriendinnen te vragen die bekend zijn met de stijl van je partner. En eventueel zouden jullie samen naar de juwelier kunnen gaan, om het aanbod te bekijken. Bij A Brand To B kun je samen met de goudsmid een prachtige en unieke verlovingsring ontwerpen. Hoe leuk als je de ring zelf mag ontwerpen?

De maat

Wanneer je straks door de knieën gaat, wil je natuurlijk wel dat de ring goed om de vinger past. Maar hoe kom je, zonder dat je partner het doorheeft, achter de juiste maat? Je kunt bijvoorbeeld een goed passende ring meenemen naar de juwelier, die meet de maat dan voor je op. Lukt het niet om de ring van je partner ongezien mee te nemen? Dan moet je creatief zijn. Druk de ring bijvoorbeeld in een stuk zeep, en neem dit mee. Of trek de binnenkant van de ring over met een pen op een stuk papier.

Let op de levertijd

Gefeliciteerd! Je hebt je verlovingsring uitgekozen of ontworpen. Let op dat het soms wel meerdere weken kan duren voordat het sieraad binnen is. Dit kun je van te voren bespreken met de juwelier, zodat je kunt plannen wanneer je door de knieën gaat.