In verschillende situaties kan het handig zijn om bepaalde sieraden juist wel of niet te dragen. We willen in deze blog graag een aantal tips met je doornemen waarmee jij deze keuze gemakkelijker kunnen maken. Op ons forum maken we ons hard om steeds leuke blogs te plaatsen waar je inspiratie uit kunt putten als het gaat om het uitzoeken van je outfit. We blijven je graag inspireren met interessante informatie. Dus wanneer je deze blog uitgelezen hebt, kijk dan ook eens in onze andere blogs. Daarin vertellen we je bijvoorbeeld welke schoenen er allemaal voor mannen en vrouwen zijn, daarnaast geven we uiteenlopende kledingtips. Blijf ons volgen!

Sieraden voor een zakelijke context

Wanneer je naar het werk gaat is het slim om je zo zakelijk mogelijk te kleden. Het hangt natuurlijk een beetje af van welk werk je doet, maar wanneer je met klanten op kantoor veel aan het werk bent, is het belangrijk om er netjes uit te zien volgens de zakelijke conventies. Bepaalde sieraden passen daarbij. Wat je niet moet doen is een piercing in je neus doen, of gouden kettingen met dikke schakels gaan dragen. Veel beter is het om een nette ketting te nemen die niet zo opvallend is, of bijvoorbeeld een horloge dat mooi uitgevoerd is. Een armband zou ook een prima sieraad zijn bij een zakelijke outfit. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. 

Sieraden voor een casual gelegenheid

Ben je in je vrije tijd aan het genieten met familie en vrienden, dan is het mogelijk om andere sieraden te dragen. Ook in een culturele context kan het zo zijn dat je andere rollen vervult en daardoor graag je kleding en sieraden daarop aanpast. Bijvoorbeeld wanneer je in een muziekgroep actief bent, zul je andere kleding dragen dan op kantoor. Ook sieraden kunnen dan veel uitbundiger zijn dan tijdens je werk. Dit is natuurlijk erg leuk, want variatie maakt het leven toch interessanter in de meeste gevallen. We raden je aan om sieraden te nemen die goed passen bij je karakter en kleding. Dit is overigens ook zo in de zakelijke context. Sommige sieraden passen gewoon eerder bij bepaalde personen. Ben jij een gladde jongen, geen negatieve connotatie hier bedoeld, dan zijn strakke sieraden meer wat voor jou. Heb je een hipster look, dan kun je gaan voor mysterieuze sieraden, eventueel met een bepaalde symboliek. Het zijn allemaal maar gewoon wat suggesties, uiteindelijk bepaal je lekker zelf wat je doet en volg je je eigen smaak. Bij Juli dans Jewels: Nederlandse sieraden vind je zeker wat je zoekt als het gaat om sieraden waarmee je een persoonlijk statement kunt maken.