Sschoenen

Soorten schoenen voor de allerkleinsten: waar moet je op letten?

Soorten schoenen voor de allerkleinsten: waar moet je op letten?

Geplaatst op

Als je een jongetje of een meisje hebt dat inmiddels al aardig wat stapjes kan gaan zetten, dan is het alweer hoog tijd om een aantal paar schoenen uit te zoeken. Nu je zoontje of dochtertje in staat is om de wijde wereld in te gaan, moet dat natuurlijk wel met een paar snelle stappers die voldoende ondersteuning bieden. In deze blog geven we je wat informatie over het type schoenen wat hij of zij kan dragen.

Sportschoenen

Sportschoenen hebben de allerkleinsten niet echt vaak nodig. Als je kleine kan lopen, dan zal de eerste soort sport die hij of zij zal beoefenen waarschijnlijk peutergym zijn. Hiervoor zijn eigenlijk geen schoenen vereist. Meestal wordt dit gewoon op blote voeten of op sokken gedaan.

Wandelschoenen

Het is wel fijn dat als je een stukje gaat lopen, dat je zoon of dochter voldoende ondersteuning krijgt. Wel zo prettig als het een beetje onhandige ‘linker-been-daarna-rechter-beenloopje’ een beetje wil vlotten. Dan helpt het niet als ze om de drie stappen omvallen. Voldoende ondersteuning is daarom een tip voor wie een kind heeft dat wel heel graag stappen voorwaarts zet.

Regenlaarsjes

Naar mate je zoontje of dochtertje ouder wordt, zul je merken dat ze steeds meer genieten van het buitenspelen. Als de zon schijnt, dan is het tijd voor de waterpistolen en de korte broeken, maar als het regent, dan gaan de kinderen vaak alsnog naar buiten. Het springen in de regenplassen op de straat of in de speeltuin is dus niets ongebruikelijks. Je wil graag dat hun kleding een beetje schoon blijft. Regenlaarsjes kunnen hierbij helpen.

Sandalen

Als de zomerperiode er straks weer is, dan is het wel lekker als je kleintje ook lekker buiten kan zijn en dat zijn of haar voeten ook een beetje meekrijgen van de zomer! Hoewel slippers misschien wat onhandig zijn, omdat ze deze geheid een paar keer verliezen, zijn sandalen daarentegen een mooi alternatief.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden