Sschoenen

Pijn in de rug, schouders of nek? Kijk eens naar uw schoenen!

Pijn in de rug, schouders of nek? Kijk eens naar uw schoenen!

Geplaatst op

Veel mensen hebben tegenwoordig lichamelijke ongemakken. We zijn heel de dag aan het werk, vaak in een onnatuurlijke houding of een positie die eigenlijk niet geschikt is voor ons lichaam. Het aannemen van een goede houding en regelmatig pauzeren werkt voor een groot deel, maar er is nog een punt dat vaak vergeten wordt. De juiste schoenen zijn namelijk van groot belang voor uw gezondheid.

Het belang van de juiste schoenen

We kiezen de beste autobanden voor onze auto omdat we weten dat dit het enige contact met het wegdek is. Tegelijkertijd lopen we op oude schoenen die een paar tientjes gekost hebben een paar jaar geleden, omdat we niet te veel uit willen geven aan schoenen.

Zo werkt het natuurlijk niet. Onze voeten zijn 90% van de dag het enige contact met de grond en het volledige gewicht leunt op ons schoeisel. Wanneer de schoenen hier niet tegen bestand zijn, dan zorgt dit ervoor dat we bij elke stap onnodig verkeerde druk zetten op onze benen, rug en nek. Het ‘schokken’ van het lopen zorgt ervoor dat we steeds meer last krijgen, zeker wanneer er op een dag veel gelopen moet worden.

Kijk eens naar de mensen die in de fabrieken of horeca werken en die dit al jaren doen. Kiezen zij voor goedkoop schoeisel? Nee, want ze willen het graag heel de dag volhouden en aan het einde van hun loopbaan en ook graag een rug over hebben.

En dat kost natuurlijk extreem veel geld

Goede schoenen zijn niet per definitie ontzettend duur. Voor een paar tientjes zal u niet slagen, maar in de prijscategorie van € 75 tot € 100 zijn veel goede schoenen te vinden die ook daadwerkelijk steun bieden. Bent u op zoek naar goede schoenen en wil je niet te veel betalen? Houd dan Black Friday 2019 in de gaten, want er komen weer veel kortingen aan nu deze dag ook in Nederland steeds meer ‘voeten aan de grond’ krijgt.

Let wel op. Het kopen van goede schoenen zelf is niet genoeg. Het is namelijk ook van groot belang dat het de goede maat is en dat ze lekker zitten. Alleen op die manier weet u zeker dat u de schoenen koopt die ervoor zorgen dat de pijn in de rug en nek steeds minder zal worden. Ook kwalitatieve schoenen gaan niet eeuwig mee. Kunt u de perfecte schoenen vinden tegen een geweldige prijs tijdens Black Friday? Overweeg dan om ook direct een tweede paar aan te schaffen zodat u helemaal een tijd vooruit kunt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden