Sschoenen

Hardlopen: alles wat je nodig hebt

Hardlopen: alles wat je nodig hebt

Geplaatst op

Het coronavirus houdt de gehele wereld al bijna een jaar bezig. Het virus heeft gezorgd voor de nodige maatregelen, waardoor de mogelijkheden om sociaal contact te leggen en sportief bezig te zijn verkleind worden. Een groot deel van de Nederlandse bevolking voelt zich dan ook minder vrij en snakt naar meer vrijheid en sociale interactie. Sportclubs en sportscholen hebben noodgedwongen hun deuren tijdelijk moeten sluiten, waardoor we nieuwe manieren moeten vinden om fit en gezond te blijven. Naast gezonde voeding, is voldoende dagelijkse beweging van groot belang om gezond en fit te blijven. Om ondanks de sluiting van sportverenigingen en sportscholen, toch nog voldoende te bewegen, is hardlopen een zeer goede optie. Voor mensen die voorheen niet of nauwelijks aan hardlopen deden, hebben we in dit blog enkele tips en benodigdheden onder elkaar gezet.

Rennen of hardlopen

Een van de meest gemaakte fouten die beginnende hardlopers maken, is het te fanatiek starten. Het heet niet voor niets ‘hardlopen’ en niet ‘rennen’. Zorg er dan ook voor dat je als beginner rustig start. Op die manier voorkom je dat je jezelf ‘opblaast’ en eerder geneigd bent om te gaan lopen en een mindere lange afstand zal afleggen. Uiteraard is voor ieder individu een andere snelheid en ritme van toepassing, maar laat jezelf hierdoor niet afleiden. Jij bepaalt het tempo dat je loopt, waarmee je uiteindelijk ook progressie kunt maken. Er bestaan veel applicaties waarin je statistieken eenvoudig kunt bijhouden, waardoor je vanzelf merkt dat het beter gaat en je snelheid of afstand kunt verbeteren.

Uitrusting

Tijdens het hardlopen is het van belang om gebruik te maken van de juiste uitrusting. Een goede uitrusting en voorbereiding voorkomt eventuele blessures en zorgt ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt. Onderstaande onderdelen vormen een belangrijk onderdeel van het hardlopen.

Hardloopschoenen

Een van de meest voorkomende oorzaken van blessures is verkeerd schoeisel. Goede en stevige hardloopschoenen zorgen ervoor dat je minder snel door je enkels gaat, maar ook vooral je knieën minder belast. De zool van hardloopschoenen vangt voor een groot deel de klap op, waardoor je minder last van je gewrichten krijgt.

Hardloopkleding

Tijdens het hardlopen is het goed om zo min mogelijk extra gewicht te hoeven meenemen, waardoor bijvoorbeeld trainingspakken van Black Bananas of speciale hardloopkleding van Nike, een goede basis vormen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden