Sschoenen

De voordelen van teensokken

De voordelen van teensokken

Geplaatst op

Teensokken, zijn zoals de naam het al zegt: sokken voor je tenen. Deze sokken gaan over je tenen en vormen zich aan je voeten. Injinji sokken zijn voorloper in de teensokken revolutie. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende voordelen van het dragen van teensokken vergeleken met het dragen van normale sokken. 

Voorkom blaren

Blaren zijn een veelvoorkomend probleem voor mensen die veel wandelen of joggen. De grootste reden voor natte blaren zijn de natte voeten die je krijgt van zweet, regen of plassen. Met de teensokken van injinji heb je hier geen problemen mee. Deze sokken isoleren erg goed maar laten ook vocht en lucht door. Deze teensokken vormen zich om jouw tenen waardoor je geen ruimte hebt om de voeten te schuren tegen de schoenen. Dit vermindert ook de kans op likdoorns. Likdoorns ontstaan op plaatsen waar veel druk of wrijving is. Meestal komt dit door te krappe schoenen maar ook de wrijving van de sokken zelf kunnen dit probleem veroorzaken. 

Voorkom kalknagels

Kalknagels ontstaan door een schimmelinfectie waar je eigenlijk vrij weinig tegen kunt doen. Deze schimmels leven in warme, vochtige klimaten zoals de sportschool, zwembad maar ook de douche. Kalknagels vormen zich eerst op een teen en springen dan van teen tot teen over. Met teensokken sluit je jouw tenen eigenlijk af van de volgende tenen waardoor je dus veel minder kans hebt op kalknagel. 

Ren en loop beter

Deze sokken zijn perfect om in te rennen en wandelen. Hardloopschoenen ondersteunen de zolen en enkels maar normale sokken zorgen ervoor dat je je niet je hele voet kunt gebruiken zoals hij zou willen. Hierdoor limiteer je de beweging van je voeten en loop je minder natuurlijk. Met teensokken krijgen je tenen de ruimte om echt af te zetten op de grond. Je krijgt het gevoel dat je zonder schoenen buiten loopt. Ze geven genoeg steun en zorgen er voor dat je je hele voet gebruikt bij het hardlopen. Ze distribueren je gewicht beter. Ook heb je natuurlijk geen veters nodig waardoor je in een keer door kan rennen zonder te stoppen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden